Tänään tuli innostuttua ja tehtyä jauhelihasta muutamat piffit. Yleensä tulee tehtyä jauhelihasta vain makaroonilaatikkoa, makarooni-jauhelihaseosta, risottoa ym. helppoja ja nopeita ruokia. Mutta tänään sain inspiksen ja tekasin tosiaan muutamat jauhelihapiffit. Ja se, miks niistä nyt tänne rupesin kirjottaan, on niiden äärettömän helppo toteutus! Löysin kerran netistä tämän tyylisen ohjeen, mutta sovelsin sitä vielä lisää. Ohje on seuraava:

400g jauhelihaa

1/2-1 sipuli

maustepippuria

mustapippuria

valkopippuria

aromisuolaa

(korppujauhoja jos haluaa)

Ja siinä se oli! Vain sipulin silppuaa ja lykää mausteiden kera jauhelihan joukkoon, sekottaa ja a vot, se oli siinä. Ihanaa! Sitte vain pyörittää palloja, liiskaa ne aika paksun piffin muotoon uunin pannulle, lykää uuniin 200astetta ja 20-30min paistetaan. Tuosta saa 4-5 keskikokosta paksuhkoa pihviä, mutta jos kaksinkertastaa annoksen niin voi tehdä isompia pihvejä. Ja voin sanoa että kyllä oli muuten hyvää! Mun mielestä lihapullien ja -pihvien salaisuus on tuo maustepippuri, se tekee niihin semmosen ihanan vanhanajan lihapullien maun :)

Kaveriks noille keitin uusia perunoita ja tein ruskean kastikkeen. Lisänä tarjoilussa vielä silliä :) Semmonen oli tänään meijän ateria.

Sitte asiasta kukkapurkkiin, tänään alko 19. raskausviikko! Viikon päästä puolivälissä ollaan jo! Pikkukaveri vatsassani on juhlistanu "viikkosynttäriään" möyrimällä alavatsalla vähän joka puolella:) ihanaa nyt kun tunnen liikkeet niin tietää aina että se on elossa, tätä ennen oli aina suuri jännitys kun meni neuvolaan että ollaankohan siellä kunnosa. Ootellaan vaan että liike alkaa tuntua myös vatsan päälle, niin isukkikin pääsee osalliseksi näistä tuntemuksista.

Sitte taas asiasta viienteen, oon yrittäny vuosien aikana keräillä reseptejä, jotka olis helppo toteuttaa pienellä budjetilla. Meilläki aika ajoin koittaa tiukat ajat, kun meikäläisen tulo on niin pieni, niin olis hyvä olla takataskussa reseptejä jotka pystyy toteuttaa pienelläki rahalla. Esim. nää jauhelihapihvit oli kyllä aika tarkan markan ruokaa, kun aineksia ei tarvinu muuta ku jauhelihan ja sipulia. Makaroonihan on halpaa, joten sen kanssa pärjää kyllä sen tiukan paikan ohi. Eikä perunakaan nyt niin älyttömän kallista oo. Mutta se, mitä niiden kans tarjoais, onki toinen juttu. Ja sitte myös leipomusten osalta sama juttu. Monesti joku tuttu ilmottaa viime tipassa tulostaan, eikä mun kaapissa juuri muuta yleensä oo ku jauhoja, sokeria ja ehkä munia. Että reseptejä otetaan vastaan! :)

Tuntuu että tuli kauhian epäselvä postaus. Voi olla että se johtuu niistä 3-4 tunnista, jotka jo tässä koneella oon tänään lahonnu. Koulutehtäviä tein ja voi juma että oli laajoja tehtäviä! :/ Onneks niitä ei oo ku tää kurssi tälle kesälle. Sellasta.. Mies lähti kauppaan ja kun hän tulee niin vois keittää kaffit ja nauttia kauniista kesästä terassilla <3 harmi vaan että meidän takapihalla ei oikein pysty olla ku naapuri asuu niin lähellä eikä oo aitaa eikä puita välissä. Meidän istuttama pensasrivistö kasvaa niin hitaasti :( mutta kyllä se siitä! :)