Taas yks viikonloppu takana. Se, mikä tästä viikonlopusta teki erityisen, oli se että minulla oli syntymäpäivä :) Lähimmät ihmiset muisti ja se oli mukavaa, ei mitään kekkereitä pijetty ku ei mitään tasavuosia silleen tullu täytettyä. Isä ja sisko kävi kahvilla.

Olen hiukan hämmentynyt. Viimeviikon liikunnat olivat aika hyviä, vaikka jopa kaksi juoksutreeniä jäi välistä (tosin sen takia että niiden tilalle tuli pihatöitä ja hyötyliikuntaa, eli ihan toimettomana en ollut). Näistä vähäisistä "kovista" treeneistä huolimatta painokin oli taas tullut alaspäin, tänään se näytti 68,6kg!! Onneksi en ole vieläkään tullut sairaaksi, vaikka isäni on tosi kovassa taudissa ja olo on ollut pitkin viimeviikkoa välillä aika huono. Nyt olisi tosi tärkeää pysyä terveenä, jotta voin jatkaa treenejä, nimittäin juoksu on alkanut tuntua hyvältä! Treenini perustuu koko ajan piteneville juoksuajoille, ja päätreenausmuoto on intervalliharjoittelu (pitkiä viikottaisia peruskuntolenkkejä unohtamatta). Perjantaina juostessani askel tuntui ihmeen kevyeltä vaikka pidin vauhtiakin yllä. Se on aivan mahtava ja ihana asia! Huomattavasti kivempaa juosta ku ei tarvi ihan kokoajan aatella että ei v*ttu tästä tuu mitään ku hapot jyllää jaloisa ja ruho tuntuu painavan miljoona kiloa!

Nyt pitäisi vissiin suunnitella taas uutta tavoitetta painon suhteen, kun olen nyt tuon 69kg alle päässyt, mikä oli tavoite 1.9. mennessä. Tietysti pitää ensin huolehtia, että se kans pysyy sielä, mutta tarkoitankin tavoitetta vähän pidemmällä tähtäimellä. Ihannepainoni yläraja on ihannepainolaskurin (löytyy täältä: http://web4health.info/fi/answers/ed-dia-weight-ideal.htm) mukaan 67kg. Sitä tavoitellesa välitavoite voisi olla esim. päästä alle 68kg 1.10 mennessä. Täytyy vielä miettiä..

Ilmottauduttiin siskon kanssa eilen 18.9. pidettävään ruskavaellukseen. Se on Kainuun upeissa ruskamaisemissa ja pituus on n. 10km. En malta odottaa että päästään sinne!! Ihanaa myös päästä viettämään pitkästä aikaa ihan kahestaan aikaa siskon kanssa. Meillä on siellä seudulla mökki joten voidaan viettää viikonloppu muutenkin mukavassa ympäristössä. Sitä odotellessa..

Sunnittelin eilen, että tämä viimeinen lomaviikko voisi olla treenien puolesta oikein kunnolla kova viikko. Mietin, että voisin muutamana päivänä tehdä kaksiki lenkkiä samana päivänä. Suositushan suunnitelmallisessa ja tavoitteellisessa kuntoilussa on, että treeniviikkojen tehoja vaihdeltaisiin välillä (esim. kevyt viikko - kohtalaisen raskas - raskas jne..) mutta itse en ole vielä ollut NIIN ahkera että kahta lenkkiä olisin tehnyt. Tietysti toisen niistä on oltava kevyempi, eikä todellakaan joka päivä, mutta jos edes parina päivänä voisin haastaa itseni kunnolla. Kuinka moni on kokeillut tällaista treenausta edes joskus?

Tulipas taas paljo asiaa Palaan varmasti asiaan piakkoin, alkaa vähän jännittää ensiviikolla alkava koulu ja sen mukanaan tuomat haasteet. Mukavaa viikkoa kaikille ja paljon tsemppiä!!

 

"Eteenpäin vaikka ottanahkaa rypistämällä :)"

-Positiivarit.fi-