Ihanaa, kesäkuu on alkanut ja se tarkoittaa seuraavia asioita: Alkaa kesä"loma", häät on lähempänä kuin arvaakaan ja säät toivottavasti alkaa myös näyttää lämpenemisen merkkejä!

Häistä sen verran, että tosiaan kaksi viikkoa ja pari päivää päälle on hääpäivään eli h-hetkeen. Järjestelyt on hyvällä mallilla, ja osa asioista pystytään tekemään vasta ensi viikolla tai hääviikolla. Pukuni menee korjausompeluun ensiviikon maanantaina, sillä siihen pitää lisätä niskalenkki tai olkaimet, ja poistaa rinnan kohdalta sellaiset vanulappujen näköiset laput. Ne paistaa ihan törkeesti päälimmäisen kankaan läpi, joten siks ne saa lähteä. Toivon, että ompelija saa ne irti ja sieltä ei löydy alta mitään uusia yllätyksiä :/

Miehelle käytiin pari viikkoa sitten varaamassa puku, ja kun hän sovitteli pukuja niin minusta ei siinä hommassa ollut juurikaan apua. Liikutuin niin kovasti kun näin mieheni ykköset päällä, puvuntakin alla oli komea liivi ja huivi kravattina, voi juma että hän oli komia! Se mua tässä hiukan huolestuttaa, että miten ikinä selviän vihkimisestä ilman että rääyn koko ajan tai vähintäänki meikit pilalle? Koska itken jo nyt kun kuuntelen valitsemiamme häämarsseja tai mietinkään koko tilannetta. Se on jotenkin todella liikuttava ja kallisarvoinen hetki.

Sain sormuksenikin kultasepältä pari viikkoa sitten. Vihkisormukseni tulee siis olemaan äitini äidin vihkisormus vuodelta 1932, ja sille ei tehty muuta kuin kiillotettiin, lisättiin yksi kivi hiertämällä ja kaiverrutettiin tekstit uudestaan. Halusin kaiverruksissa säilyvän mummun ja papan vihkivuoden, joten sekin siellä lukee.

Häätilaisuuden musiikit olemme miehen kanssa yhdessä valinneet ja mies on polttanut niistä mp3-levyn. Siinä on kummankin suosikkikappaleita muutamaksi tunniksi, tarkoitus on laittaa se taustalle soimaan mm. ruokailun ajaksi ja seurustelun ajaksi. Häiden ohjelmaa emme ole vielä kovin tarkasti miettineet, syömisen jälkeen on varmaankin puheita ja vapaata seurustelua, jossain vaiheessa musiikkiesityksiä ja sitten tietysti hääkakun ja kahvinkin vuoro on jossain välissä. Yksi ohjelmanumero on ehkä morsiuskimpun heitto, sukkanauha nyt ainakin heitetään :) Emme ole vielä ihan varmoja, halutaanko tanssia häävalssi tai -tanssi.

Istumajärjestykset on tehty ja powerpoint-esitys miehen ja minun lapsuuden kuvista tähän päivään saakka on tehty. Kynttilät on ostettu, mutta kyllä niitä hoitamattomia asioitakin vielä on:

- Kartonkien osto hääauton takaikkunatekstiä ja mahdollisia julisteita varten (hääjuhlatilan seinille askarrellaan jotain julisteita, esim pöytäkartta, illan ohjelma, kummankin koulukuvat vuosien varrelta jne.)

- Hääkimpun ja vieheiden tilaaminen

- Huomenlahjojen ja kaason ja bestmanien kiitoslahjojen hankkiminen

- Kakunkoristeen ja saippuakuplien tilaaminen (meillä ei heitetä riisiä vaan puhalletaan saippuakuplia)

 

Siinpä varmaan nuo asiat jotka voi hoitaa silloin kun haluaa. Ensiviikolla puku menee siis korjausompeluun, koekampaus on ensi viikolla, ja tällä viikolla käydään varmistamassa hääauton eli Ford Mustangin varaus ja ilmoitamme myös vieraiden ruokatilaukset ravintolalle. Jaa-a, olisikohan siinä kaikki. Ai niin, olemme tehneet myös häälehteä, ja sekin on jo suurimmaksi osaksi valmis. Se sisältää vitsejä, hauskoja tarinoita rakkaudesta ja avioliitosta lasten suusta, morsiamen ja sulhasen bravuurireseptit, meidän tarinan alkuvaiheet ym. Kaikenlaista mukavaa touhua siis on tullut tehtyä ja pitää vielä tehdä :)

Raskaudesta voisin myös sen verran sanoa, että hiukan jännittää mahdunko korsettiin hääpäivänä ;D siinä on kyllä säätövaraa jonkin verran, mutta silti jännittää. Eihän se siis ole mikään oikea korsetti joka kiristetään äärimmilleen, vaan sellainen alusvaatetyylinen korsetti, joka hakasilla kiinnitetään koko selän pituudelta. On siinä kunnolliset tukiluut, ja ihan alusvaatekaupasta on ostettu, mutta se joustaa kuitenkin niin että vauva ei puristu enkä minä :D 

Olo on alkanut olla parempi, pahoinvointia ei enää esiinny muuta kuin silloin jos on unohtanut syödä tarpeeksi usein. Mullahan oli mahatauti viimeviikon, ja siinä samalla lähti pari kiloa nesteita kun mikään ei pysynyt sisällä. Nyt vasta alkaa nestetasapaino olla taas kohillaan kun paino alkaa olla sama kuin ennen mahatautia. Eilen alkoi siis rv 15, ja massu on vähän pullahtanut ulospäin. Näillä viikoilla lapsiveden määrä kasvaa hurjasti, joten siksi se sieltä alkaa vähän näkyä. Parit äitiysfarkut olen hankkinut, eilen kirpparilta toiset kun ei enää hyvällä mahdu omat housut jalkaan. Tai mahtuu, mutta kiristää liikaa. Seuraava neuvola on vasta juhannusviikolla, joten nyt saa rauhassa kasvatella mahaa :) Jännityksellä odotan milloin ensimmäiset liikkeet tuntuvat.

Nyt jatkan häälehden tekoa ja suunnittelua, hyvää päivänjatkoa ja kesäkuun alkua!