Eilen sain jonku ihme kohtauksen ja aloin leipoa! :D Se on kohtaus siks, että meikäläinen ei oo mikään jauhopeukalo, tai ainaki voisin kliseisesti todeta että se peukalo on keskellä kämmentä. Tykkään kyllä leipoa aina sillon tällön jotaki kahvittelu herkkua, mutta mulla on joku huono karma leipomisen suhteen. Lähes aina, kun leivon, joku menee pieleen. Vaikka teen kaiken ohjeen mukaan! Millon kakkupohjat repeilee, millon kuivakakku jää hyvästä vuuan voitelusta huolimatta puoliks vuokaan kiinni ja murenee, millon joku muu ei mee ihan nappiin.. mutta mä oon jo tottunu siihen. Lähinnä ite nauran tuotoksilleni, niistä kun ei koskaan tiedä mitä lopputulos on! :D Harmittaahan se tietysti sillon, kun pitäs onnistua.

No, tämä leivontainnostus alko jo toissapäivänä, kun leipasin baananikakun parista ylikypsyneestä banaanista. Siinä olin oikein tosi huolellinen että voitelin vuuan hyvin ja korppujauhotinkin vielä. No, silti kakun toinen puoli jäi puoliks sinne vuokaan.. :D Onneks sain toisen puolikkaan vierasvaroiks pakkaseen, se kun onnistu oikein hyvin! Tämä rikkinäinen puoli syötiin sitten ite aina päiväkaffittelujen kaverina.

Eilen sitte luin tässä ihania blogeja, kun löysin aivan taivaallisen näköisen valkosuklaa-juustokakun ohjeen! Se näytti NIIN hyvältä, että oli ihan pakko lähteä hakemaan kaupasta ainekset ja alkaa leipomaan! Se kakkun näytti kuvassa siltä, että en ikinä tuu onnistumaan, mutta perse eellä puuhun vaan, kyllä siperia opettaa! :D Niin sitte hain kaikkia ihania herkkuainesosia, kuten Flora vispiä, Flora vaniljakastiketta, Sunnuntai vaniljatuorejuustoa, valkosuklaata ym. Kasasin kakun ja nyt se on tuolla jääkaapissa ollut yön yli, tänään katsotaan ruuan jälkeen että miltä näyttää! :D Kuvassa reseptivihko.netistä blogattu kuva valkosuklaajuustokakusta. NAM!

 

Valkosuklaajuustokakun kuva sivulta reseptivihko.net

 

No, kun sain sen tehtyä, niin tuli yhtäkkiä mieleen että mitäs jos leipasis samalla pari pellillistä sämpylöitä! Mää inhoan taikinan vaivaamista, ja satuinki löytämään ohjeen, joka on Elovena -kaurahiutalepaketin kyljestä bongattu. Ideana oli valmistaa taikina ihan puuhaarukalla sekoittamalla, levittää se levyks uuninpellille jauhojen avulla ja tehdä taikinapyörällä ruudukko. Paiston jälkeen palat irrotettiin toisistaan ja näin oli pellillinen sämpyläruutuja valmiina! Ihanan helppoa, sopi just meikäläisen hermoille ja taidoille :D Ja parasta on, että ne jopa ONNISTU!! :D Joten tämä varmaan tarkottaa sitä että se juustokakku meni mehtään.. no ei vielä itketä, katotaan sitte iltapäivällä miten kävi. Kuitenkin oli vastustamattoman ihanaa syödä tuoretta leipää, sipaista voita päälle ja nauttia!

Jotenkin vanhetessa on alkanut juhannusleipomiset kiinnostaa. Viime juhannukseksi leivoin korvapuusteja, nekin on niin ihania itsetehtyinä ja tuoreina, mutta kun sen taikinan teon kans kestää niin kauan. Ja meillä ei oo mitään yleiskonetta, niin joutuu käsin vaivata. Täksi juhannukseksi siis tuli tehtyä juustokakkua ja sämpylöitä.

Pesin tuossa äsken vielä saunankin, kun siitäkin olen haaveillu niin kauan ko tässä ollaan asuttu. Tunustan, reilu 2 vuotta ollaan tässä kodissa asuttu ja ei, en ollut tähän mennessä pessy saunaa :( mutta nyt mä skarppasin, ja ostin kaupasta mäntysuopaa ja juuriharjan ja a vot, nyt on puhas sauna! Paitsi lattiat mun pitää vielä pestä, niille kun kertyy ihan järkyt määrät pölyä viikossa jos vaan samassa huoneessa on yhtään vaatetta. Meilläki on tuo vesivaraaja vielä lauteiden alla, niin se hankaloittaa lattian siivoamista tosi paljon. Sinne alle ei taho päästä millään käsiks, mutta silti ne paskat sieltä oikein loistaa. Hyi..

Ihanaa, että tälle päivälle näyttää aurinkokin paistavan! Siskoni laittoi viestiä aamulla ja sanoi käyneensä aamulenkillä, kun oli niin lämmin ilma <3 ihanaa! Kyllä kesän pitää tuntua kesältä! Viime kesänä tein itseni kanssa lupauksen, etten valita kesän kuumuudesta, koska en tykkää talven pimeydestä ja kylmyydestä. Se lupaus piti viime kesän, ja samaa aion jatkaa nyt. Ollaan tyytyväisiä siihen, mitä meillä on! :)

Ihanaa juhannusta!